Spitskoolcurry met aardappelen rookworst

Spitskoolcurry met aardappelen rookworst

Spitskoolcurry met aardappelen rookworst

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
3 eetlepels olie
100 gr gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 volle eetlepel milde currypasta (of kerriepoeder)
1 zakje aardappelschijfjes (450 gr, CélaVita)
500 gr panklare spitskool
250 gr rookworst
2 dl kokosmelk (van een zakje Santen, Conimex)
versgemalen peper, zout
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie

Bereiden


Pel de ui en snipper hem grof.
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
Bak alles ± 1 minuut.
Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al
omscheppend ± 3 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
Lekker met (basmati)rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus